Rond half oktober is er weer wilde spinazie te koop. Ik vind het meestal op de markt en het water loopt me dan direct in de mond. Met onderstaand, super simpele, recept heb je het zo klaar!
Het is simpel, snel en zeer smakelijk! Bon appetit
4 personen
Ingrediënten
- 1 kg wilde spinazie
- 50 g rozijnen
- 4 el witte wijn
- Nootmuskaat
- 25 g boter
- 2 el peterselie
- Zout
- 4 ansjovisfilets uit blik
Bereidingswijze
Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Doe de spinazie met aanhangend vocht in een grote pan en laat het op hoog vuur al omscheppend in 5 minuten slinken. Laat de spinazie in de vergiet uitlekken. Wel de rozijnen in de wijn. Hak de spinazie grof en schep de rozijnen erdoor. Breng het op smaak met nootmuskaat. Snijd de ansjovis in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote pan en voeg de ansjovis met peterselie toe. Laat het geheel op laat vuur al roerend in 1 minuut smelten. Schep het spinaziemengsel erdoor en laat de spinazie met de deksel op de pan op laag vuur door en door warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout.
Dit recept kom ik inmiddels op diverse sites tegen, geen idee van wie het oorspronkelijk was. Kan hier dus geen bronvermelding geven maar wel bedanken 🙂