5 Tips om je vakantie slank(er) door te komen

Tip 1) Geniet!

Als het goed is heb je in de vakantie minder stress, liefst diepe echte ontspanning. Dát is echt goed voor je. Je kan je alleen wel even afvragen wat voor jou nou eigenlijk echt genieten is? Is dat 14 dagen op een bedje aan het strand in de ☀️? Of ga jij 14 dagen hiken in de bergen? 

Allebei goed en allebei fout!

Je snapt het wel, 14 dagen op een strand is prima als dat jou diep ontspant, maar wissel het toch ook af en met enige beweging en gezond en lekker eten. En ook 14 dagen jezelf inspannen in de bergen kan ontspanning zijn, als je het maar niet móet van jezelf en je eigenlijk steeds wat vermoeider wordt… 

Je lichaam heeft rust (vakantie) nodig om op te laden!


Tip 2) Eet lokaal!

Iedere streek heeft eigen specialiteiten, en dan bedoel ik eigenlijk niet die bij de plaatselijke bakker. Maar vaak kunnen koks in het buitenland toveren met vis, of met andere, onbekendere, groenten dan die we hier kennen. Struin de lokale markt af. Koop bij een lokale boer, wijngaard.

Focussen op iets nieuws is sowieso ook weer een hele goeie om aan toe te geven op vakantie.  

Sowieso smaken die lokale tomaten of sinaasappels heel anders dan bij ons. Je proeft de zon bij wijze van spreken.


Tip 3) Blijf bewegen!


Lekker niks doen is natuurlijk ook een groot onderdeel van je vakantie (althans dat geldt voor veel mensen) Maar voor je het weet zijn er weer 3-4 dagen voorbij zonder enige echte vorm van actie. Dus, zwem, loop, fiets, duik, ren, of whatever, maar doe regelmatig iets. Een half uurtje hardlopen is toch 250-300 Kcal. Net zoveel als 2 flesjes bier. Dus, wat er niet aankomt hoeft er ook niet af!


Tip 4) Doe het eens anders! Start met een gezondere leefstijl.


De vakantie is eigenlijk een hele makkelijke tijd om iets nieuws te beginnen, Je doet toch al dingen anders. En je hebt meer tijd om te koken, boodschappen uit te zoeken, recepten te zoeken etc. Voeg er een flinke dosis genieten en ontspanning aan toe en voilà; je perfecte vakantie recept.
Dus geen gemaksvoer, maar nieuwe crackers bakken, bloemkoolrijst raspen, zelf tomaten tapenade maken.  Ga ervoor.
Start je gezondere leefstijl nu!


Tip 5) Wees slim en maak wat afspraken met jezelf.


Als je weet dat je graag ijs lust bijvoorbeeld, kan je jezelf er 1 per week beloven. Dus niet iedere dag. Of dat verse broodje op de camping? Wil je het echt? (ik krijg er eigenlijk buikpijn en honger van) Ik mag van mezelf 1 croissantje per 2 weken… (en echt, ik mis het niet) Ondertussen blijf ik gewoon mijn eigen ontbijtje maken, heerlijk, vol energie en voldoening. Zelfde geldt voor alcohol. Wat spreek jij met je zelf af?