Tomaten-kruidensaus
Deze heerlijke tomatensaus is heerlijk bij aubergine* of (kh arme) pasta bijvoorbeeld. Maar als je hem iets indikt en af laat koelen is het ook een heerlijke tapenade bij KH arm brood (toast).
Benodigdheden:
- ½ rijpe tomaat, in stukjes
- ½ rode paprika, in stukjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 300 ml groentebouillon
- ½ tl fijngehakte tijm
- ½ tl fijngehakte marjolein
- ½ tl fijngehakte verse oregano
- ½ tl stevia
- 1-2 tl witte wijnazijn
- olijfolie
- peper en zout
- verse basilicumblaadjes, in reepjes
Bereidingswijze:
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de knoflook 2-3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de paprika- en tomaatstukjes toe en bak ze al roerend in 1-2 minuten zacht.
Giet de bouillon erbij, breng hem aan de kook, zet het vuur laag en laat 5-10 minuten sudderen (af en toe roeren). Roer tijm, majoraan, oregano, zoetstof en azijn erdoor. Laat het gerecht 3-4 minuten koken.
*Met Aubergine
Snij de aubergine in de lengte doormidden en kruid op beide helften met peper en zout. Doe 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Verhit tot de olie bijna dampt. Bak de auberginehelften op middelhoog vuur 2-3 minuten aan elke kant (ze moeten goed bruin worden). Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de warme auberginehelften met de tomatensaus en de basilicum.