Super lekkere tapenade of tomaten-kruidensaus

Tomaten-kruidensaus

Deze heerlijke tomatensaus is heerlijk bij aubergine* of (kh arme) pasta bijvoorbeeld. Maar als je hem iets indikt en af laat koelen is het ook een heerlijke tapenade bij KH arm brood (toast).

Benodigdheden:

  • ½ rijpe tomaat, in stukjes
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 300 ml groentebouillon
  • ½ tl fijngehakte tijm
  • ½ tl fijngehakte marjolein
  • ½ tl fijngehakte verse oregano
  • ½ tl stevia
  • 1-2 tl witte wijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicumblaadjes, in reepjes

Bereidingswijze:

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de knoflook 2-3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de paprika- en tomaatstukjes toe en bak ze al roerend in 1-2 minuten zacht.
Giet de bouillon erbij, breng hem aan de kook, zet het vuur laag en laat 5-10 minuten sudderen (af en toe roeren). Roer tijm, majoraan, oregano, zoetstof en azijn erdoor. Laat het gerecht 3-4 minuten koken.

*Met Aubergine

Snij de aubergine in de lengte doormidden en kruid op beide helften met peper en zout. Doe 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Verhit tot de olie bijna dampt. Bak de auberginehelften op middelhoog vuur 2-3 minuten aan elke kant (ze moeten goed bruin worden). Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de warme auberginehelften met de tomatensaus en de basilicum.