Stappenplan om je doel te bereiken

Je wilt écht wel graag wat kilo’s kwijt. Op de een of andere manier is het je weer niet gelukt om in januari (of dit voorjaar, of …) te starten en inmiddels op je ideale gewicht te zijn. Je bent niet de enige: Helaas is na zo’n twee à drie weken  80% van de afvallers alweer gestopt met hun poging. En zo blijf je weer zitten met dat rotgevoel en uitstelgedrag.

Is dit voor jou herkenbaar?

Dan wil je vast weten hoe je ervoor zorgt dat het nu het laatste jaar is met afvallen als voornemen; omdat je je doelen bereikt!

Stap 1: Stop met dromen, wees concreet

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één van de redenen waarom mensen zich slecht houden aan hun voornemens, is dat ze niet precies weten wat er moet gebeuren om hun doelen te halen. Willen zonder doen is dromen! Houd het niet bij dromen over hoe gezond en slank je gaat leven, maar maak een concreet plan.

Stel, je hebt je voorgenomen om 10 kilo af te vallen.

Bij Slim [Di]Eet heb je de keuze, je houdt het beste vol wat bij jóu past! Bij Slim [Di]Eet eet je slim!

 • Met het eiwitdieet van SLIMdiet maak je een vliegende start. Die weegschaal wordt je vriend en je motivatie is rocksolid.
 • Of je kiest voor de geleidelijke weg met ongeveer 0,5-1 kilo per week. Je past je eetpatroon naar 6 eetmomenten en  7-12 vetverbranders per dag met 3 Care.
 • Of je start met een nieuwe lifestyle; koolhydraatbeperkt eten. Op deze manier val je af en kan je je algehele gezondheid verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld met de GOK methode (Grip Op Koolhydraten). Je valt dan ongeveer 0.5-1 kilo per week af.
 • Er zijn nog veel meer manieren, het is nooit of of, altijd en en. Ja kan ook gaan Vasten, Sporten, Anders eten, Eetmomenten veranderen, Hoeveelheden, Mindset, Ontspanning. Ik weet dat er altijd meer veranderd dan alleen je voeding.

Extra hulpmiddelen:

 • Ondersteuning van Slim [Di]Eet
 • Visualiseer je plan: Hoe ziet je eetpatroon eruit op normale dagen? Welke producten skip je of vervang je door magerder alternatieven? Denk vervolgens na over wat je doel betekent voor je gedrag in bijzondere  situaties. Je hebt in het voorjaar bijvoorbeeld 3 verjaardagen, 4 borrels, lunch met vriendinnen, een congres voor je werk, etentje met je partner, etc. Hoe pak je dit aan? Wat eet en drink je?
 • Je ideale kcal uitrekenen
 • Een app gebruiken om je eetpatroon bij te houden (bijv. fatsecret, eetmeter)
 • Je eten een cijfer geven: je eet alleen achten negens en tienen, de rest leg je weg!

Stap 2: Bewustwording van je echte behoeftes

Als honger niet je probleem is, is eten nooit de oplossing.

Besef dat er meer aan de hand is op de avonden dat je ‘zomaar’ een hele chocoladereep eet. Dat is niet alleen zoetige trek. Misschien verwar je dorst en honger met elkaar? Misschien ben je moe? Misschien zie je op tegen een nieuwe week werken, een gesprek, de kou. Misschien ben je boos over een opmerking of een situatie. Pas als je weet wat er achter je eetdrang zit, kun je het beheersen, anders beheerst de eetdrang jou.

Extra hulpmiddelen:

 • Ademhalingsoefeningen
 • Pen en papier pakken en alles opschrijven wat er in je hoofd zit
 • Visualisatie oefeningen
 • Coaching; (Elles is een afgestuurde NLP coach)

Stap 3: En actie!

Ook al heb je het inzicht van stap 2, als je er geen verantwoordelijkheid voor neemt, schiet je niets mee op. Alleen acties leiden ten slotte tot resultaat. Je zult dus ook iets met je bewustwording moeten doen. In actie komen. Patronen doorbreken. Ben je moe? Ga slapen. Ben je boos? Sla in een kussen of ga de confrontatie aan, ‘Wat is er echt aan de hand?’. Ben je verdrietig? Huil!

Ook al is dit doen soms eng of moeilijk. Je kunt dat best verdragen. Kiezen voor wie je wilt zijn, kan betekenen dat je patronen moet doorbreken en dat betekent dingen doen. Soms met je angst onder de arm, altijd richting doel. Dat kun je! De moed heb je in je. Zoek die op. Want het is de enige manier om echt van het zg. emo-eten af te komen. Niet je beter voelen, maar beter leren voelen en die dingen doen waar je echt blij van wordt. Die je op lange termijn heel veel opleveren. Dat is nooit weg-eten van behoeftes.

Extra hulpmiddelen:

 • Actielijst maken
 • Hulp vragen aan mensen in je omgeving
 • Coaching

Stap 4: Voorbereid zijn op tegenslagen

Opstaan na een tegenslag betekent de balans vinden tussen mild zijn voor jezelf en daadkracht. En dan heb je het toch gedaan en is de hele reep in één keer op en heb je veel te veel hapjes genomen tijdens de borrel. Wat nu? Plan in de prullenbak? NEE! Als je jezelf te veel veroordeelt na zo’n tegenslag, verlies je de moed. Ben je te streng voor jezelf: vanaf nu eet ik alleen nog maar gezonde dingen (en ren ik 30 km extra om te compenseren), dan houd je het waarschijnlijk niet vol! Maar: Als je altijd te mild bent voor jezelf (ah, kan gebeuren, maakt niet uit) loop je het gevaar dat je motivatie verwatert. Dus: vind een balans. Bereid je voor! Het gaat je namelijk sowieso gebeuren dat je toch te veel eet. Bedenk nu alvast hoe jij dan reageert. Wat helpt je echt verder op zo’n moment?

Als je hier mee echt aan de slag wilt ben je meer dan welkom bij Slim [Di]Eet

afspraak maken?

Want wie Slim eet hoeft nooit meer op dieet!

beeld: gratis gedownload van Freepik.com