Slim [Di]Eet staat voor jóuw manier van afvallen!

Als je af wilt vallen vraag je je natuurlijk af hoe je dat wilt doen.
Ik geef je een paar opties.

Calorieën tellen / Energiebalans

Om gemakkelijk overzicht te krijgen hoeveel calorieën je zou moeten eten per dag is de site www.caloriencalculator.nl handig
Resultaat: gemiddeld 0,5 kilo per week
ongeveer 500 caloriëen minder per dag (of 25%)

Hierbij is je basis dat je minder eet dan je verbrandt.
De oeroude wet van energiebalans werkt natuurlijk altijd nog.

Maar lastig vol te houden misschien als je het als dieet beschouwt. Als je het goed doet integreer je dit soepel in je leven. Als gewichtsconsulente begeleidt ik je hier gedegen in.
Onder begeleiding kijken we veel breder dan alleen maar calorieën tellen. Het gaat ook om je mindset.

Geschikt voor mensen iedereen maar vooral voor mensen die niet heel veel hoeven af te vallen.

Koolhydraat beperking

Minder koolhydraten dan de 40% die het voedingscentrum aanraadt. Zeer geschikt voor zoetekauwen die uit de vicieuze cirkel willen van het eeuwige snoepen. Vaak ook geschikt voor mensen met ‘darmgerommel’.
Ook mensen die erg reageren met energiedips op hun bloedsuikerschommelingen worden hier heel blij van.

Ook hier is begeleiding breder dan menuutjes maken, er gebeurd namelijk veel meer in je lichaam. Je lichaam gaat van ‘suiker verbrandend’ naar ‘vet verbrandend’. En je leert om beter naar je lichaam te luisteren. Je moet je hier wel echt in storten. Ook zelf af en toe wat bakken is erg handig.

Dit is echt een manier van leven voor veel mensen.
Resultaat: gemiddeld 1 kilo per week.

Eiwitdieet (SLIMdiet)

Dieet om snel veel af te vallen. Ook gebruikt in het Leids Universitair Ziekenhuis bij een grote Obesitas studie.

Mensen die méer dan 10-15 kilo (tot echt veel) af willen vallen kunnen met dit dieet ‘de berg over’ mét energie en zonder honger. Je brengt je lichaam in ketose en zo verbrandt je je eigen vet het meest efficiënt. Je eet 4-5 eiwitproducten per dag en daarnaast onbeperkt groenten. Ook ondersteun je dit proces door hoogwaardige en afgestemde multivitaminen en mineralen. Doordat je wel voldoende eiwitten eet breekt je lichaam geen spiermassa af.
Zeer geschikt voor mensen die zich realiseren dan 3 maanden afvallen het verschil kan maken tussen een dik en een slank leven.
Het is geen lifestyle natuurlijk, dit dieet volg je tot je op je ideale gewicht bent. Maar tijdens het afvallen ga je al beter leren luisteren naar je lichaam. En in de begeleiding wordt je gestimuleerd om na te denken over je leven na het dieet. Want op dit nieuwe gewicht blijven is natuurlijk de echte uitdaging! Bij Slim [Di]Eet krijg je juist op dat vlak de beste ondersteuning. Een gezond eetpatroon wat bij jou past en in ongeveer een jaar in gaat slijten.

Het is een prachtige reset. Je komt uit je vicieuze cirkels. Je gaat, onder begeleiding, heel rustig weer opbouwen naar een gezond eetpatroon, hierbij ga je heel goed voelen wat de verschillende voedingsstoffen voor jou doen! Krijg je een opgeblazen gevoel van brood? Levert kwark meer energie dan yoghurt voor jou? Wat gebeurt er als je een sinaasappel eet? Je leert weer heel goed voelen en dat is echt een cadeau voor de rest van je leven. De meeste mensen blijven koolhydraatbewust na dit dieet.Maar je kan echt weer alles eten, misschien wel meer dan voor je dieet-periode

Welke manier jij ook kiest, ik zoom in op jou!
Naast gewichtsconsulente ben ik NLP coach. En ervaringsdeskundige. Kortom, ik begrijp je, denk met je mee, informeer je en help je.

Hartelijke groeten, Elles
welkom bij Slim [Di]Eet