Ingrediënten (voor zo’n 24 snoepjes/stukjes):
110gr boter
30gr ongezoete chocolade (Valrhona®, Ghirardelli® (dieetwebshop))
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel wit steviapoeder
1 ei
40gr bloem
70gr pompoenzaadjes, gepeld
1/4 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg waspapier of bakpapier op een bakplaat. Vermaal het kaneelstokje grondig, bijvoorbeeld met een koffiemolen. Versnij de chocolade in kleine stukjes.
Doe boter in een steelpan en smelt deze op een middelmatig vuur. Doe de chocolade erbij en roer zachtjes tot deze gesmolten is. Verwijder van het vuur en roer kaneel, stevia, vanille en het ei erbij. Roer tot de mengeling zacht is. Doe bloem erbij en klop grondig.
Plaats het deeg in je voorbereide bakplaat en verspreid evenredig. Sprenkel de pompoenzaadjes erover. Stop het geheel een tiental minuten in de oven, tot je snoep klaar lijkt. Neem de bakplaat uit de oven en laat volledig afkoelen. Breek het hard geworden snoep in een 24-tal stukken.
• Uit scriptie Melissa Blom ketovariatielijsten