Poké Bowl Zalm

De Poké Bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii

Dit is de Poké Bowl met Tonijn

De Poké Bowl is een gerecht uit Hawaii, waarin verse vis en groenten de hoofdrol spelen. Maak de Poké Bowl met super verse vis en knapperige groenten! (lekker van de markt). Poké betekend gesneden.

Voor 3 personen (maar wij eten het met z’n tweeën ;))

Voor de Ponzu saus

  • 3 tl vers limoensap
  • 1 tl rijstazijn
  • 4 el Kikoman sojasaus
  • 1 el Sesamolie

voor de Poké Bowl

  • 150 gr verse zalm
  • 225 gr sushi rijst (kh arm: bloemkoolrijst, erg lekker)
  • 2 el rijst azijn
  • 1 tl suiker (ik vind Stevia echt niet lekker in deze combi, en 1 tl suiker verdeelt over 2-3 personen…ik kan ermee leven)
  • 1-2 tl zout (of liever wat stukjes nori)
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 gr edamame boontjes (soms bij AH)
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes

En dan als volgt:

  1. Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem op smaak met de rijstazijn, de suiker en het zout.
  2. Roer de ingrediënten voor de Ponzu saus door elkaar
  3. Snijd de zalm in blokjes van 1×1 cm en marineer de vis 15 minuten in 2 eetl van de Ponzu saus.
  4. Snijd de groenten in hele dunne plakjes en schep de (rauwe bloemkool)rijst in 2 of 3 kommen en verdeel alles; de zalm en groenten eroverheen. Sprenkel de Ponzusaus erover en garneer met de sesamzaadjes.

Tips: geen boontjes kunnen vinden? Geen probleem, zonder is ook lekker. Je kan ook eindeloos variëren met de vis, tonijn en rauwe makreel zijn ook heel lekker. Voeg wat Nori –stukjes toe voor een wat zilte smaak.

Ooit vond ik dit heerlijke gerecht op de site van CookLoveShare, die bestaat inmiddels helaas niet meer.