Over Elles

Mijn visie

Geef het lichaam wat het nodig heeft, zodat het kan doen wat het het liefste doet

De evolutie heeft ons lichaam gevormd.  We zijn gemaakt voor schaarste en kunnen grote veranderingen in temperatuur goed aan. Ik ben er echt van overtuigd dat wij zelf veel van onze gezondheid kunnen beïnvloeden.

Al was het maar omdat er zo verschrikkelijk veel mensen zichzelf ziek maken door te veel en verkeerd te eten. Dit kan je ook omdraaien! Eet jezelf gezond!

Ik vind het leuk en interessant om te ontdekken wat mijn lichaam allemaal kan en doet. Het zelfhelend vermogen van het lichaam is echt enorm! Het is een continu proces. 

Kijk hier verder hoe ik dat in de praktijk doe.

 

Over de ijsvogel

Zo kleurrijk zijn als een ijsvogel.. metafoor voor levenslust!

Vanuit Vrijheid leven! Mijn eigen keuzes maken. Lekker in mijn vel zitten. Positief en blij zijn. Zelf aan het roer staan van mijn leven. Genieten! Relaxed en fit ouder worden.

De ijsvogel symboliseert dit allemaal voor mij. Geduldig en snel, kwetsbaar en sterk. Dit eigenzinnige, kleurrijke vogeltje doet het net even anders dan andere vogels.

Dit logo verteld mij iedere dag: Ga je eigen pad!! Laat het jezelf goed gaan in je leven.

Mijn leefstijl

Begin 40 en weer te dik naar mijn zin. Ik had al diverse dieetpogingen gedaan, met wisselend succes, maar altijd kwam ik weer aan. Door het eiwitdieet van SLIMdiet ben ik toen goed en zonder honger afgevallen. Én ik was van mijn suikerverslaving af! Én mijn rommelige darmen waren veel rustiger.

Daarna, in de loop van de jaren, ben ik steeds beter gaan eten. Ik leerde wat mijn lichaam nodig had, waar ik energie van kreeg of waar ik juist moe van werd of rommelige darmen van kreeg.

Ik heb echt ook terugvallen gehad (en die liggen nog op de loer), het blijft een systeem wat in evenwicht moet zijn. Perfect wordt het waarschijnlijk nooit. Echt slank word ik waarschijnlijk ook nooit.

Levensenergie, gezondheid, een mooie huid en haren, een fit lichaam, blije darmen en een goed werkend immuunsysteem heb ik inmiddels al jaren en dat is toch echt het belangrijkste.

Hoe doe ik dat dan? Hieronder in het heel kort mijn leefstijl: Het gaat altijd om BODY & MIND, om evenwicht. 

BODY: voeding

Ik ben steeds Suiker-bewuster geworden, heb leren vasten, ge-experimenteert met Paleo, Keto(geen) en Pioppi. Ik eet 2-3 keer per dag groenten, liever 2-3 keer per week goede kwaliteit vis of vlees dan iedere dag. Ik eet weinig gluten (tarwe) en lactose (zuivel), omdat ik heb gemerkt daar gevoelig voor te zijn.

Dit zijn mijn richtlijnen: goede verhouding vetten, eiwitten en koolhydraten, veel variatie, onbewerkt eten, niet te vaak.

BODY & MIND: koude training

Vanaf 2018 ben ik een winterzwemmer, 2-3 keer per week in buitenwater van oktober t/m mei. Ook de ademhaling met retentie die bij de Wim Hof Methode hoort heeft mij veel opgeleverd. Ik bende dag na de plons energieker, meer in balans, sterker. Verder ben ik bijna nooit verkouden en als ik het ben, ben ik het korter dan vroeger. Het hangt allemaal met elkaar samen.

Ik weet dat ik mijn body & mind zelf kan beïnvloeden. Dit heeft mij veel meer vertrouwen in mijn lichaam opgeleverd.

BODY: bewegen

Iedere dag doe ik iets en ook nog verdeeld over de dag.

Van een uurtje wandelen met de hond, via golfen, fietsen, powerwalken, hardlopen (Slowrun), Chi Qong, Yoga, Pilatus tot intensieve krachttraining (Bodytec/EMS).

MIND: ont-spanning

Naast bewegen zijn herstel en rust heel belangrijk. Ook echte diepe ont-spanning is essentieel.
Een gespannen lichaam heeft stress en kan niet loslaten.

Voor mij is ontspanning bijvoorbeeld, Mindfullnes, Yoga en ademen, Mediteren, bosbaden, Chi Qong, vogels fotograferen en af en toe staar ik gewoon maar wat voor me uit. Lekker lui zijn hoort er ook bij.

BODY & MIND: vasten

Jaren geleden ben ik begonnen met regelmatig vasten. 

Ieder jaar vast ik minstens 1 week bijvoorbeeld via de sap-, soep- of Buchinger methode, dit doe ik onder begeleiding en zo’n week is echt een soort reset vakantie voor mij. 

Verder doe ik diverse keren per jaar een periode, van een paar weken tot een paar maanden Intermittend Fasten. Zelfs toen ik het halve Pieterpad achter elkaar liep (2 weken dagelijks 24 kilometer) liep ik ‘in vast’.

Vasten levert mij rustige darmen en een betere stoelgang op, het geeft mij ook veel vertrouwen in mijn lichaam en levert mij eetrust op. Ik ervaar ook een helderder hoofd en een soort betere balans in mijn lichaam. Ik slaap ook beter en dieper door IF.

BODY: supplementen

Ik liep in de loop van de jaren toch tegen plafonds aan; ik kon bijvoorbeeld niet echt voluit sporten, ik had dermate veel spierpijn (slecht herstel) dat ik niet echt veel fitter werd, ik bleef hangen naar mijn gevoel. 

Ik ben goede supplementen gaan slikken. Gewoon de basis; hoge kwaliteit multivitaminen, mineralen en vetzuren. En daarnaast Collageen.

Ik was er altijd van overtuigd dat ik goed genoeg at en daarom geen supplementen nodig had. Maar ik heb echt behoorlijke verbeteringen gemerkt. Beter herstel na sport, meer spiermassa en daardoor ook meer energie en fitheid. Mijn huid en haren zijn minder droog en sterker geworden. Ik heb veel minder pijn in mijn gewrichten.

Geniet, want waarom zou je het niet doen?

Leeftijd/gewicht/gebeurtenis (1.81 meter)

20/72 na pubertijd
23/80 na jaar Canada
24/69 na EGA dieet DIEET 1
30/79 gezelligheidskilo’s
35/70 na 2 kids
38/89 tja, waar zal ik beginnen…
39/74 na Weight Watchers DIEET 2
40/84 ik leer het nooit
41/77 na SLIMdiet DIEET 3
42/79 eetpatroon niet aangepast
43/79 na SLIMdiet II: KH bewust DIEET 3B
44/79 Koolhydraatbewust: beetje fluctueren mag
45/79 overlijden vader
46/81 stress door scheiding
47/84 emo-eten, stress 
48/87 gezelligheidskilo’s nieuwe liefde
49/88 exit nieuwe liefde (stress)
50/86 rust, koolhydraatbewust
51/86 overlijden moeder
52/82 SLIMdiet, sportvasten, IF DIEET 4
53/79 meer stabiliteit, koolhydraatbewust
54/77 rust, koolhydraatbewuste leefstijl 3Care

Opleidingen, Cursussen, Workshops en ervaringen

Ik ben heel nieuwsgierig en wil altijd alles beter begrijpen en vooral ervaren. Sinds 2009 heb ik o.a. het volgende gedaan: 

Opleidingen
Gewichtsconsulent.
NLP, diverse trajecten & NLP-Coach opleiding.
MatriXcoach.

Cursussen
Orthomoleculair Adviseur Suppletie gevorderd.
Orthomoleculair Specialist Gewicht en Paleo.
Intermittend Vasten.
Hormoonbalans voor Vrouwen.
Obesitas, Eetverslaving en Gedragsverandering.
3Care opleiding.
IVN Natuurgids.

Workshops
Wim Hof Methode
Blije Darmen
Persoonlijk Leefstijlplan
Rineke Dijkinga, Weten over (h)eerlijk eten.

Daarnaast o.a.: Mindfullnes, Chi-running, koude training Wim Hof Methode, Slowrun & Powerwalk

Enthousiast, energiek, vernieuwend, uitdagend, confronterend, Nieuwsgierig, belangstellend en complimenterend ook!
T. O. (vrouw 58)

Eiwitdieet en Suikerbewust traject

Resultaatgericht en vasthoudend, creatief, overtuigingskracht, klantgericht, sensitief, inspirerend, aanpassingsvermogen, betrouwbaar.
E.v.M. (vrouw 57)

Meer Gezondheid consulten

Daadkrachtig, ondernemend, doener. Zekere klasse in uitstraling, Enthousiast. Zelfstandig, eigen mening, eigenzinnig. Warm, creatief in oplossingen. Vasthoudend. Nooit saai.
W. S. (vrouw 57)

Suikerbewust traject

Energiek, doortastend, daadkrachtig, overtuigend, warm, oprecht, integer
K. M. (vrouw 53)

Suikerbewust traject

Lees meer klantreacties