Meer gezondheid

Mijn overtuiging

Geef het lichaam wat het nodig heeft aan
voeding, beweging en ontspanning en
het zal optimaal functioneren.

Meer gezondheid met voeding(suppletie)!

Vage klachten? Zijn er tekorten?  Wat voor effect hebben ze op jouw gezondheid?

Je wilt meer energie, meer vitaliteit, minder pijn in je gewrichten, minder gerommel in je darmen of van je allergieën af.
Veel, heel veel problemen komen uit de darmen. Onbedoeld zijn er verkeerde gewoontes ingeslopen of eet je regelmatig dingen die eigenlijk niet zo fijn zijn voor je lichaam.
Dus we kijken naar je voeding en naar de voedingstoffen en ook naar toxiciteit.

Je vult diverse uitgebreide vragenlijsten in en we hebben een uitgebreid intake-gesprek. Hieruit volgt een advies. Hierin kijk ik naar voeding en suppletie.

Drie consulten in drie maanden € 180,- 

Schrijf je persoonlijke leefstijlplan in drie weken.

Zo werkt het: In drie intensieve weken onderzoeken we voeding, beweging, en (ont)spanning. 

Iedere week een persoonlijk consult en dagelijks een informatiemail of -webinar, een opdracht en een wekelijkse wandeling.

Na drie weken heb jij je eigen persoonlijke leefstijlplan geschreven.

Totaal € 99,-

“Een veilig en gevoed lichaam kan loslaten”

Als het afvallen niet goed lukt is het lichaam meestal ‘niet veilig’. In al die jaren dat ik dit werk doe is me wel duidelijk geworden dat het lichaam een bijzonder knap en gevoelig maar ook sterk ‘instituut’ is. Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Overleven om voort te planten is biologisch gezien nog steeds de hoofdreden van ons bestaan. Aankomen in overvloedige tijden was nodig om de barre tijden te kunnen overleven.
Daarnaast zijn ook de psychische – en gevoelskant van de mens heel belangrijk. Overtuigingen, ervaringen, trauma, het kan allemaal leiden tot gewichtstoename en gezondheidsklachten. 

Overvloed

Er is eigenlijk een nieuwe bedreiging bijgekomen doordat we al heel lang geen barre tijden meer hebben en altijd in overvloed leven. We zijn gemaakt voor schaarste en niet voor overvloed. De hele dag door eten is niet zo best voor onze gezondheid.

Vervuiling

Daarnaast hebben we te maken met allerlei onnatuurlijk vervuilingen en toevoegingen. In ons voedsel, maar ook in de lucht en in ons water. Het lichaam wordt jarenlang bestookt met vulling i.p.v. voeding. Dat klinkt cru, maar door onze intensieve landbouw, maar vooral door alle bewerkingen die ons voedsel tegenwoordig krijgt is de kwaliteit en de voedingswaarde helaas enorm verslechterd.
Ik promoot ‘LIVE CLEAN’. Dit gaat verder dan alleen voeding, maar kijkt ook naar alles wat je via huid- en haarverzorging ‘binnen’ krijgt.

Van kwaaltjes naar leefstijl gerelateerde dodelijke ziektes.

Hierdoor zijn veel mensen ‘niet meer gezond’ en worden ze langzaam ziek. Als een lichaam niet kan loslaten (afvallen) heeft dat meestal als reden dat het lichaam niet veilig (gevoed) is. Mensen hebben kleine kwaaltjes, stijve gewrichten bijvoorbeeld. Maar ook hoge bloeddruk, Diabetes, Hart- en Vaatziekten, Reuma, Astma etc. etc. hebben vaak hun oorsprong in de basis van een niet goed gevoed lichaam (wat ook vaak te weinig beweegt en te weinig ontspant)

Psyche

Wat voor kilo’s heb jij? Verdriet-kilo’s, Gezelligheids kilo’s, Emo-kilo’s, Grenzeloze kilo’s. Vage klachten kunnen ook een psychische oorsprong hebben.

Soms zit er iets anders onder en als je dit niet aanpakt zal je ook geen blijvende resultaten kunnen behalen. Hoe we opgevoed zijn, welke mensen we in onze omgeving hebben. Hoeveel we te besteden hebben. Hoeveel we van onszelf houden. Het is allemaal van invloed. Overtuigingen en belemmeringen zijn onze filters. Zeer belangrijk maar soms ook verwarrend.

Dit heeft mij door de jaren heen enorm gefascineerd en ik heb mezelf hierin verder geschoold. 

Ik ben naast gewichtsconsulente ook NLP- en Matrix coach. Dit zijn richtingen die aansluiten op gedragsveranderingen. Verder heb ik vele gespecialiseerde opleidingen en cursussen en workshops gevolgd. Plus natuurlijk heel veel boeken gelezen en als naslagwerk achter de hand. Ik ben heel nieuwsgierig en jarenlang aan het zoeken geweest naar verbeteringen voor mijn eigen spijsverteringsproblemen. Hierdoor ben ik natuurlijk ook ervaringsdeskundige geworden.