Leids Universitair Medisch Centrum koos vol overtuiging voor SLIMdiet.

SLIMdiet gebruikt voor groot obesitas onderzoek

In 2006 is SLIMdiet (voorheen Prodimed) benaderd door het LUMC voor een exclusieve samenwerking. Het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door wetenschappelijk onderzoek. Het leidt artsen, gespecialiseerde zorgverleners en onderzoekers op, om daaraan bij te dragen en kent een traditie van grensverleggende medische onderzoeken en staat daarmee aan de internationale top.

De benadering vanuit het LUMC kwam mede doordat SLIMdiet al vanaf de start professioneel te werk gaat, een kwaliteit product heeft ontwikkeld, produceert en levert en het geadviseerd wordt in de medische sector, waar ontzettend succesvolle resultaten geboekt worden.
Prof. H. Pijl en Prof. J.W.A. Smit van het LUMC startten daarom in combinatie met SLIMdiet exclusief verschillende wetenschappelijke onderzoeken op, naar stofwisselingsziekten en hormoonaandoeningen bij obese patiënten, die in aanmerking zouden (kunnen) komen voor een Gastric Bypass ofwel beter bekend een maagverkleining en mogelijk zelfs een maagband.

Het LUMC heeft de afgelopen jaren de onderzoeken uitgevoerd en vervolgens jaren lang geëvalueerd. De conclusie en uitspraak van het LUMC is dat uit deze wetenschappelijke onderzoeken  het Prodimed proteïnedieet zeer succesvolle bijdragen en resultaten levert en daarmee ingrijpende en vooral zeer gevaarlijke risicovolle operaties worden voorkomen en juist wel gezondheidswinst geboekt wordt.

Met het onderzoek beoogt het LUMC een bijdrage te leveren aan de preventie en de oplossing van het wereldwijde gezondheidsprobleem “obesitas”. Het Leids Universitair Medisch Centrum koos daarom vol overtuiging voor het eiwitdieet van SLIMdiet.