Leefstijl, sta jij aan het roer?

Vandaag gaat het niet over je gewicht! 

Vandaag wil ik je graag een inzicht geven en een hart onder de riem steken.

Als jij kijkt naar jouw leven, hoe gaat het dan met je? 

Zoals je wel weet zijn lichaam en geest één, maar gedraag jij je daar ook naar in jouw leven. Wat verteld jouw lichaam jou? 

Hoe gaat het met de diverse gebieden die met elkaar jouw leefstijl bepalen. 
Om daarachter te komen is het handig om af en toe even een check-up te doen.

Hiervoor is er een gratis tool; die kun je vinden op www.mijnpositievegezondheid.nl.

Hier kan je een test doen en dat geeft je veel inzicht.

Hiermee heb je een soort check-up, als je dit iedere maand/jaar of kwartaal doet, kan het je motiveren om die gebieden aan te pakken waar je gezonder of gelukkiger zou willen zijn. Het geeft je ook inzicht hoe je ontwikkelt.

Zie hierbij mijn eigen spinnenweb. 

Ik zat vorig jaar eigenlijk iets beter in mijn vel op 4 gebieden. Dit zet mij dan wel aan het denken. Ik zie echter ook dat ik meer in balans ben. Dat is voor mij dan wel weer een opsteker. En mijn web wordt wel steeds wijder, dat is ook fijn.
Vergeet niet dat ik sinds 2009 met mijn gezondheid, weerbaarheid, mentaal en fysiek bezig ben. Toen zou het een heel onregelmatig spinnenweb zijn geweest.

Dus eigenlijk gaat het al met al toch wel beter met me?

Of wil ik overal een 10 scoren?  Haha, ik denk het niet. Zonder licht is er geen schaduw en zonder min is er ook geen plus. Het leren en ontwikkelen voelt vaak zwaar en moeilijk; als een min, maar het is noodzakelijk om in het licht, in die plus te komen. 

Natuurlijk is het een momentopname, maar ik zie wel een parallel met deze Corona tijd. Minder bewegen, toch meer negatieve energie. 

Dit spinnenwiel is echt een mooie tool. Het kan een startpunt zijn om (eindelijk) iets aan te gaan pakken in jouw leven.

Naast dat ik gewichtsconsulent en NLP-coach en Orthomoleculair Adviseur ben, heb ik veel kennis opgedaan via workshops, boeken, webinars, etc. En meer dan 10 jaar ervaring hebben mij eigenlijk het meeste geleerd,

Samen met een coach is het veel effectiever om aan de slag te gaan. We hebben allemaal van die stemmetjes die je steeds vertellen wat je allemaal niet goed doet. Daardoor verzand je ook vaak weer in de negatieve dingen, terwijl het volgens mij veel effectiever is om te focussen op de goeie dingen. Daarmee worden de negatieve dingen namelijk ook vanzelf kleiner. 

Of check het via het volgende schema: