Een lekker alternatief voor aardappelfrites is dit lekkere gerecht van Amber Alberda. Uit ‘Eet jezelf Mooi, Slank & Gelukkig’.
500 gr knolselderij
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels agavesiroop, of vloeibare honing
2 eetlepels gemalen karwijzaad
0,5 / 1 eetlepel zeezout
2 tenen knoflook (uitgeperst)
4 takje tijm (alleen de blaadjes gebruiken)
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grill aan.
Breng in een pan ruim water aan de kook.
Snijd de knolselderij in dikke plakken, en vervolgens in lange reepjes.
Kook de knolselderijfrieten in 3-5 minuten iets zachter. Laat ze in vergiet goed uitlekken.
Maak intussen de coating voor de frieten: roer alle ingrediënten door elkaar tot een kleverige pasta.
Schep de uitgelekte knolselderijfrieten voorzichtig om met de pasta tot alle frieten er goed mee bedekt zijn.
Verdeel de frieten over een bakplaat op bakpapier. Zorg dat ze niet op elkaar liggen.
Rooster de frieten in 30 minuten bruin en gaar, draai ze halverwege om.