
Dit heerlijke recept met kip als basis is zo klaar en iedereen likte zijn vingers erbij af. Het is afkomstig van de 3Care website, waar het één van de honderden heerlijke koolhydraatbewuste recepten is.
Benodigdheden voor 2 personen 200 g kipfilet 150 g champignons 100 g paprika 50 ui 200 g komkommer Shoarma kruiden Culieet (kruiden smaakmaker, bij mij te verkrijgen) 1 el olijfolie Knoflook saus van Griekse yoghurt Ingrediënten knoflooksaus: 1 bakje (500 ml) Griekse yoghurt (magere met 0% vet) 2 fijn gesnipperde rode ui teentjes knoflook (naar smaak) peper, herbamare scheutje culieet Provençaalse kruiden klein beetje zoetstof (stevia) | Bereiding Snijd de kipfilet in stukjes en verdeel hierover de shoarma kruiden en culieet naar smaak. Laat dit even marineren. Snijd ondertussen de paprika, ui en champignons in stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet een paar minuten aan. Voeg de groentes toe en laat deze ook even bakken. Snijd de komkommer in stukjes. Verdeel het kip / groentemengsel over de borden samen met de komkommer. Bereiding luxe knoflooksaus: Ingrediënten naar smaak toevoegen en goed mengen. Vegatip: Je kunt hier ook makkelijk een vegetarische schotel van maken. Maak hetzelfde recept met lichtgekruide tofu reepjes (bv alpro). Wel de koolhydraten meetellen. |
Eet smakelijk!