Keuzes maken

Is gezonder leven lastig?

Gezond leven is niet ingewikkeld. Sterker nog, het is heel eenvoudig. Gezond leven heeft te maken met gelukkig zijn. Wanneer je gelukkig en tevreden bent, maak je gezonde keuzes. Het zit dus al in je.
Je hebt nu alles al in je wat je nodig hebt om op je gelukkigst te zijn.
Maak kennis met het recept voor een fijn en gezond leven. Het zijn de ingrediënten die je zullen helpen om je leven nog leuker te maken. Je leven wordt eenvoudiger, vreugdevoller en daarmee vanzelf gezonder.

Wees je bewust van je eigen gedrag:

  • ‘Nee’ zeggen betekent grenzen stellen. Ik wil dit leren en doen om me lekkerder te voelen in mijn slankere zelf.
  • Slechte eetgewoontes hebben ernstige consequenties voor mijn gezondheid.
  • Wees creatief en vind manieren om jezelf gemotiveerd te houden in moeilijke manieren.
  • Maak regelmatig een foto van jezelf in vol ornaat, zo zie je de effecten van je dieet en probeer ook echt te voelen wat je ziet.
  • Voel je je dik of voel je je slank?

Welke keuzes kan je maken?

Vraag jezelf altijd af of je datgene wat je bijna in je mond stopt ook wel echt nodig hebt…..

-1 reep melkchocolade bevat 242 kcal en 15 gram vet. Voor hetzelfde aantal kilocalorieën kun je ook 200 cherrytomaatjes eten!

-1 saucijzenbroodje bevat 274 kcal en 17 gram vet. Als je 2,7 kilo rauwe wortelen eet krijg je hetzelfde aantal calorieën binnen!

-1 gevulde koek bevat 260 kcal en 11 gram vet. In plaats daarvan kun je ook ruim 3 kilo gemengde sla (zonder dressing) eten.

-1 patatje met mayonaise bevat 549 kcal en 31 gram vet. Kies je voor een gekookt ei dan mag je er wel 7 eten voor dezelfde hoeveelheid calorieën!

-1 broodje kroket met mosterd levert 291 kcal en 11 gram vet, kies je in plaats daarvan voor een sinaasappel dan mag je er 5 van eten!

Als je dit soort vergelijkingen in je achterhoofd houdt is het veel makkelijker om nee te zeggen tegen die punt slagroomtaart. Bovendien, die taart heb je in 5 minuten opgegeten maar eet maar eens in 5 minuten 200 cherrytomaatjes op! Je doet daar veel langer over waardoor het beter verzadigd en dit gevoel blijft ook langer.