Ik moest er van huilen

Een tijdje geleden ging ik, weer eens, naar de dokter i.v.m. mijn eigen darmen en de verteringsproblemen. Het ontbreken van mijn galblaas, die er inmiddels al 21 jaar uit is, levert mij de laatste jaren en vooral maanden steeds meer problemen op. Daarnaast heb ik zo’n 7 jaar geleden nog een darmoperatie gehad, zou dat nu problemen opleveren?

Ik ga hier niet in detail vertellen wat voor problemen maar wel zodanig dat ik hulp heb gezocht. Ook in het verleden heb ik dat al verschillende keren gedaan.

Na de bevalling..

22 jaar geleden beviel ik van mijn eerste kind en bleek dat zij de laatste paar weken nogal krap had gezeten, ze kwam enigszins gedeukt en scheef ter wereld. Ze had te weinig vruchtwater gehad. Gelukkig bleken het geen vergroeiingen en is alles goed gekomen, ze was geen huilbaby en haar ontwikkeling is ook normaal gegaan.

Maar ik had na 3 weken enorm pijnlijke aanvallen. Al snel werd met de echo geconstateerd dat ik galstenen had. Dus moest de galblaas eruit. Meer alternatieven waren er niet (?) Zo ging het. Was die ontstoken geraakt door de krapte? Het viel het verplegend personeel wel op dat het vaak voorkwam na een bevalling.

Mij werd verteld dat ik zonder problemen zonder galblaas kan leven. Alleen bij veel vet eten zou ik misschien een probleempje ervaren. Dus geen bak friet in een keer en alles zou goed komen. 

Wat mij niet verteld werd: probeer eerst om je lichaam het zelf op te laten lossen door één of meerdere leverreinigingen, opereren kan altijd nog. 

Na toch nog 2,5 maand en zo’n 20 verschrikkelijk pijnlijke aanvallen werd ik geopereerd en was ik blij dat ik van de pijn af was. Ik kreeg een bakje met de steentjes mee naar huis en dat waren er indrukwekkend veel. Vooral kleintjes, en dat zijn de geniepigste, die gaan in dat buisje naar de twaalfvingerige darm zitten en verstoppen de boel. 

Wat mij ook niet verteld werd; je lever zal vanaf nu continue gal ‘druppelen’ in de darm en dat is best agressief spul. Dit zal dus je darmwand aan (kunnen) tasten. Probeer dus vooral ’s nachts die schade te beperken door iets vets te eten voor het slapen gaan, zodat die gal kan binden. Of hier heb je alvast een preparaat of supplement wat die gal kan binden. 

Nee, niets van dit alles. 

Inmiddels ben ik ruim 20 jaar verder.

Problemen met mijn spijsvertering, stoelgang, buikpijn. Zoveel geleerd en verbeterd afgelopen 10 jaar maar toch nog en in toenemende mate last. 

Dus maar weer eens aan de slag ermee. Dit keer naar een orthomoleculaire therapeut. Samen weet je altijd meer toch. Hij wilde graag een uitgebreide bloedtest dus naar de huisarts en warempel, die nam me serieus. Ik kreeg die uitgebreide test. Hij wilde wel per vinkje weten waar het voor was en was oprecht geïnteresseerd. Zo fijn!! 

Toen ik weer naar huis fietste voelde ik de tranen opkomen. 

Hij nam me serieus, ging niet iets doms zeggen als; bekkenbodemtherapie (tegen de winderigheid) of ‘leer er maar mee leven’. 

Maar goed, lang verhaal kort: De uitslag gaf wel wat aandachtspunten, toch een beschadigde darmwand en met de logica van het binden van vet, vooral ’s nachts en stoppen met Intermittend Vasten en een gal supplement was ik weer op de goede weg. En ik had de bevestiging dat de basis toch wel goed was en ik wel mijn voedingstoffen opnam.

Maar toen kwam 3Care op mijn pad.

Gematigd eten, verdeeld over de dag. Volgens de 3Care methode.

Eigenlijk heb ik dit herontdekt. Jarenlang wilde ik dit juist niet. Ik voel me heerlijk bij Intermittend Vasten. Maar toch het programma van 3Care keurig gevolgd en binnen een paar dagen merkte ik rust in mijn darmen. Mijn stoelgang verbeterde enorm.

En wat me echt heel erg verbaasde; als ik veel groenten at, had ik veel last. En hetzelfde geld voor noten. Dat had ik echt nooit gedacht. Niet het vet maar de groenten bleken een onderdeel van het probleem.

Zo zie je maar weer, ieder mens is anders, alle omstandigheden spelen mee en je zal zelf aan het roer van je gezondheid moeten gaan staan.

Dit is mijn persoonlijke verhaal. Ik heb verschillende klanten zonder galblaas en die ondervinden deze problemen niet of anders.

Meer over 3Care vind je bij aanbod