IK BEN VITALER GEWORDEN

VASTEN:

Ik heb gevast, in het voorjaar heb ik een 10 daagse sportvasten-periode gedaan en daarna ben ik doorgegaan met INTERMITTEND FASTING.
Dan eet ik 2-3 maaltijden tussen 12-20 uur.
De helderheid in mijn hoofd en de rust in mijn darmen doet me heel goed.

Ook dit geeft me heel veel vrijheid. Minder afhankelijk zijn van eten en eetmomenten is heerlijk. Vasten is zoveel meer dan gewichtsverlies! 

Natuurlijk heb ik me hier ook weer goed in verdiept zodat ik ook hierover met je mee kan denken.

VOEDING:

Naast koolhydraatbewust, en verse en lekkere voeding neem ik sinds ruim een jaar een aantal voedingssupplementen op natuurlijke basis.

Dit heeft mij echt enorm geholpen om echt vitaler te worden! Inmiddels verkoop ik ze ook al een tijdje en zie ik mooie dingen gebeuren. 

Mensen met Lyme die minder klachten krijgen. Mensen die minder pijnklachten hebben bij Fibrolmyalgie. Mensen die geen of minder migraine aanvallen hebben.

WIM HOF METHODE:

Sinds najaar 2018 dip ik (okt-mei) 2-4 x per week in een ijsbad of in Bronsbergermeer. Dit doe ik naast dagelijks koud afdouchen. 

De schrik die de kou mijn lichaam geeft helpt mijn lichaam om mijn weerstand te verhogen. Daarnaast geeft het me ook een enorm gevoel van vrijheid. En de hele dag een hele fijne energie.

Herfstdip in het Blauwe Meer

BEWEGEN : 

Ik ben meer en vooral anders gaan sporten: ik doe Krachtsport maar dan anders, (zie mijn Facebookpagina) en daarnaast ben ik echt langere wandelingen gaan maken.

In de zomervakantie van 2019 heb ik het halve Pieterpad gelopen; 13 dagen achter elkaar gemiddeld 20 kilometer. (met een rugzak van 9 kilo) Van huis naar Pieterburen. 230 kilometer.

Dit was trouwens ook tijdens de warmste periode van de zomer, dus ik was dubbel verbaasd dat het me zo goed af ging. Ik vertrok tussen 6.30-7.30 en kon vaak wel ergens even zwemmen in een leuk meertje of rivier.

Ik deed dit overigens ook ‘in vast’ ik at meestal rond 11-12 uur. Dan had ik er in ieder geval 15 kilometer opzitten.

En man-o-man, wat is Nederland prachtig!!! Ik heb me suf genoten.

ONTSPANNING:

Ik plan mijn ontspanning goed en ik ervaar ook echt een betere balans.

Ik ga geregeld naar de sauna, doe iets gezelligs met vriendinnen, pak eens een museum of een leuk festival. En ook heel leuk: ik ben IVN natuurgids geworden.

En iedere week ga ik erop uit voor een leuke HEALTHY NATURAL WALKDOE JE MEE?

En die kilo’s: 

Het blijft een ongoin proces, ook voor mij. Door omstandigheden, emotioneel of fysiek zijn er altijd schommelingen. Ook ik heb hier soms nog last van. Helaas. Maar ik leer het toch wel echt steeds beter. Nee, ik dóe het toch echt wel steeds beter. Het leven is geen rechte lijn, en wees niet al te streng voor jezelf.