Groente Taco’s
Gisterenavond at mijn dochter bij me en hebben we een makkelijk maar heel lekker receptje uit het boekje van de Foodsisters gemaakt:
voor 2 personen:
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 courgette (wij gebruikten komkommer, op het laatst toegevoegd)
- 1 bosui (of 1 sjalotje)
- 1/2 gele paprika, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetl geraspte kaas
- olijfolie, peper en zout
- eventueel 150 g (vegetarisch) gehakt
- 4 tacoschelpen
zo maak je het:
Laat de taco’s in de oven in 6 minuutjes warm worden.
Rul het gehakt in de olijfolie, haal het uit de pan.
Fruit de knoflook en in mijn geval het sjalotje in de pan in 2 min, voeg alle groenten toe.
Voeg de kruiden toe.
Haal de schelpen even uit de oven en vul ze en strooi de kaas eroverheen.
Plaats nog even terug om de kaas te laten smelten.

Tip: Voeg peulvruchten toe, zoals kidneybonen.