Groene aspergesalade

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

150 g groene asperges

zout

versgemalen peper

¼ theelepel zoetstof

½ eetlepel citroensap

1 mespunt mosterd

1 eetlepel olijfolie

100 g gemengde sla

 

Bereidingswijze

Was de asperges en breek of snijd de houtachtige uiteinde eraf (groene asperges hoeven niet geschild te worden). Kook de asperges in ruim kokend water met ¼ theelepel zout en de zoetstof in 15-20 minuten gaar. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet en snijd ze daarna in stukjes van 2 a 3 cm. Klop in een kommetje de vinaigrette van het citroensap, zout, peper, de mosterd en de olie. Was de sla en slinger de bladeren droog in een slacentrifuge. Verdeel de sla over een bord en sprenkel er een beetje vinaigrette over. Schep de rest van de vinaigrette door de asperges. Verdeel de asperges over de sla en serveer direct.