Ingrediënten
(voor 1 persoon)
- ½ aubergine
- ½ rode paprika
- ½ courgette
- 4 champignons
Marinade
- 100 ml olijfolie
- 100 ml citroensap
- 1 eetlepel fijngesneden basilicumblaadjes
- ½ teentje knoflook uit de pers
Bereidingswijze
Snijd de aubergines in plakken. Leg ze op een blad, bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten staan. Spoel ze goed af en dep ze droog met keukenpapier. Maak de paprika`s schoon en snijd ze in lange repen. Snijd de courgettes in plakken en snijd de stelen van de champignons gelijk met de hoedjes. Leg alle groenten in een grote, ondiepe niet metalen schaal.
Voor de marinade:
Meng de olie, citroensap, basilicum en knoflook in een potje met schroefdeksel en schud dat flink. Giet de marinade over de groenten en schep ze voorzichtig om. Zet ze afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast (af en toe eens omscheppen). Maak de BBQ klaar.
Leg de groenten op het hete BBQ rooster. Rooster ze 2 minuten aan elke kant. Bestrijk ze regelmatig met marinade. Leg ze op een schaal als ze klaar zijn.
Tip: de groenten mogen maximaal 2 uur in de marinade liggen.