
Everzwijnmedaillon met Provençaalse groenten
Ingrediënten: Voor 4 personen
- 4 everzwijnmedaillons
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 takjes verse tijm
- 1 takje rozemarijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Italiaanse kruidenmix
- peper en zout
Bereidingswijze:
Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn. Wentel de medaillons in de kruiden en bedek met vershoudfolie. Zet 2 u. in de koelkast. Snijd de ongeschilde courgette en aubergine in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1/2 cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de groenteblokjes 10 min. op een zacht vuur. De groenten mogen licht krokant zijn. Voeg indien nodig een beetje water toe. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de everzwijnenmedaillons ± 2 min. aan elke kant goudbruin. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak (everzwijn wordt rosé gegeten). Kruid met peper en zout. Snijd de medaillons in schuine sneden en serveer boven op de groenteblokjes.