voor 2 personen: 1 krop andijvie, 1 teen knoflook, 4 gedroogde tomaatjes in olie, 50 g zwitserse strooikaas, 25 g pijnboompitjes (3,5 KH), 1 flinke scheut olijfolie, vers gemalen peper.
Knoflook fijn hakken en een paar minuten fruiten in olie op een laag vuur totdat ze lichtbruin kleurt. Stronk en evt. lelijke buitenste bladeren van de andijvie verwijderen. Andijvie wassen door de struik onderste boven, een paar keer snel in een emmer water onder te dompelen. Bladeren los halen en zo nodig afspoelen. Goed uit laten lekken. Andijvie in reepjes snijden, met een klein scheutje water toevoegen aan de knoflook en in ongeveer 10 min. beetgaar stoven. Pijnboompitjes een paar minuten roosteren in een droge koekenpan op een laag vuur totdat ze lichtbruin kleuren. Tomaatjes in smalle reepjes snijden. Andijviesalade over twee platte borden verdelen. Kaas, tomaatjes en pitjes over de andijvie strooien. Peper boven de salade malen.